Gabriellas svenska och engelska

Läsa mellan raderna och göra textkopplingar
En annan uppgift som jag testade i samband med att vi arbetade med att läsa mellan raderna var att låta eleverna läsa tre olika texter och svara på några frågor som handlar om dem. De frågorna som kommer först till varje text är både sådana som kan läsas på raderna men också sådant som är mer mellan raderna. (De är svarta i dokumentet). 
Jag valde också att lägga till frågor (de blåa i dokumentet) som har mer fokus på olika textkopplingar. Min egen klass som jag har haft sedan åk 7 är vana vid detta nu när de går i nian men det är inte lika självklart när man tar över en ny klass när de går i åk 9. Därför fick de öva på att göra textkopplingar nu som var:
 
- Text till sig själva 
- Text till andra texter
- Text till världen 
 
Här hittar du dokumentet som eleverna fick använda när de läste de tre olika novellerna och texterna som jag använde mig av hittar du dels här (Priset för kärlek som är en novell som jag skrivit), Sanningen hittar du dels på Prata om alkohols hemsida eller här och den tredje novellen "Nu när du är stilla" finns i Fixa texten 2 av Per Sahlin.