Gabriellas svenska och engelska

Halloween
Halloween börjar närma sig och det är någonting som jag brukar arbeta med både i svenskan och i engelskan. I englskan upplever jag att det finns en del bra texter i läromedelsböcker som man kan använda men det kan också vara ett bra tillfälle att fördjupa kunskaperna om Halloween genom att använda andra resurser än just läromedel. På vår skola använder vi Good Stuff Gold C i åk 8 och där finns med en text som handlar om Halloween i USA. Texten finns också online att lyssna på om man vill öva mer på hörförståelse. 
 
Jag har inte haft språkval Sv/eng de två senaste åren men när jag hade det i åk valde jag också att lägga mycket fokus på just Halloween och engelskan veckorna före höstlovet. Då använde jag ganska enkla uppgifter och texter som var anpassade till den elevgrupp jag hade i åk 7. På www.lektion.se hittade jag en lättare läsförståelse som också innefattade typiska Halloween-ord. På Activityvillage hittade jag skrivuppgifter som du kan ladda ner här  och här. 
 
För de elever som vill ha lite mer text och fler uppgifter finns det en hel sida med Halloween-uppgifter på Allthingstopics. Även på sidan 5minuteenglish finns en läsförståelsetext med tillhörande frågor. Vill du ha kortare skräckberättelser som eleverna kan läsa hittar du det på Scaryforkids.